Популарни постови са овог блога
Domaća čokolada
Sastojci: 500gr šećera 3 kašike kakaoa 200ml slatke pavlake 2 vanilin šećera 100gr margarina 350gr mleka u prahu Priprema: 1. U šerpici kuvati margarin i slatku pavlaku oko 5minuta na tihoj vatri. Kada se sastojci sasvim rastope i sjedine skloniti posudu sa šporeta, pa dodati šećer, vanilin šećer, mleko u prahu i kakao. Dobro sve promešati. 2. Pripremljenu smesu sipati u kalup(dim.20x20) oblozen papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom, pa ostaviti da se stegne. 3. Kada masa postane sasvim kompaktna i čvrsta oštrim nožem je iseći na kockice. * Po želji, u smesu možete dodati komadiće keksa, ekspandiranu rižu, čokoladne mrvice ili lešnike.
Ledene kocke
Ledene kocke Kora: 5 jaja 4 kašike mlevenih oraha 3 kašike brašna 2 kašike kakaoa 1 prašak za pecivo Fil: 500ml mleka 6 kašika šećera 6 kašika brašna 125gr margarina 100-150gr čokolade Priprema: 1. 5 belanaca umutiti sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca. dalje dodati mlevene orahe, brašno, kako i prašak za pecivo. dobro umutiti i peći koru. Kada se ispeče preliti sa šerbetom(5-6 kašika šećera da porumene i preliti sa 200ml vode). 2. U 250ml mleka razmutiti šećer i brašno. ostalo staviti na šporet i kada provri sipati predhodno umućenu smesu i kuvati kao puding. Uhladan fil dodati pola umućenog margarina. 3. Fil staviti preko ohladjene kore, rastopiti čokoladu sa par kapi ulja i preliti kolač.
Коментари
Постави коментар