Banana Split Torta

                         Banana Split Torta


    Sastojci:
Za koru:
  6 belanaca
  6 kašika šećera
  5 kašika brašna
  2 kašike kakaoa
  1 prašak za pecivo
Za fil:
  6 žumanaca
  700ml mleka
  8 kašika šećera
  2 pudinga od banane
  4 banane
  40g čokoladnih mrvica
  250gr margarina

 Za dekoraciju:
  500ml slatke pavlake
          ili
  2 kesice šlaga


    Priprema:

1. Umutiti u čvrst šam 3 belanceta sa 3 kašike šećera. U posebnoj posudi pomešati 2,5 kašike brašna, pola praška za pecivo i kašiku kakaoa. Mutiti belanca i dalje najmanjom brzinom, pa umešati sjedinjene suve sastojke.

2. Masu sipati u kalup prečnika 24cm obložen papirpm za pečenje, i peći na 180°C oko 10 minuta. Ispeći još jednu ovakvu koru pa ostraviti da se ohlade.

3.Za fil, žumanca umutiti sa šećerom,a zatim dodati puding i malo mleka kako ne bi bilo grudvica. Ostatak mleka staviti da provri pa u njemu zakuvati smesu od žumanaca.

4.Penasto umutiti margarin i sjediniti ga sa hladnim filom. Na kraju umešati čokoladne mrvice(držati ih u frižideru do upotrebe).

5. Koru namazati polovinom fila,preko toga poredjati očišćene banane i sve prekriti preostalim filom. Tortu poklopiti drugom korom i ostaviti u frižider da se stegne.

6. Umutiti slatku pavlaku ili šlag i dekorisati po želji.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Bela bajadera

Domaća čokolada

Ledene kocke