Banana Split Torta
Banana Split Torta
Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za fil:
6 žumanaca
700ml mleka
8 kašika šećera
2 pudinga od banane
4 banane
40g čokoladnih mrvica
250gr margarina
Za dekoraciju:
500ml slatke pavlake
ili
2 kesice šlaga
Priprema:
1. Umutiti u čvrst šam 3 belanceta sa 3 kašike šećera. U posebnoj posudi pomešati 2,5 kašike brašna, pola praška za pecivo i kašiku kakaoa. Mutiti belanca i dalje najmanjom brzinom, pa umešati sjedinjene suve sastojke.
2. Masu sipati u kalup prečnika 24cm obložen papirpm za pečenje, i peći na 180°C oko 10 minuta. Ispeći još jednu ovakvu koru pa ostraviti da se ohlade.
3.Za fil, žumanca umutiti sa šećerom,a zatim dodati puding i malo mleka kako ne bi bilo grudvica. Ostatak mleka staviti da provri pa u njemu zakuvati smesu od žumanaca.
4.Penasto umutiti margarin i sjediniti ga sa hladnim filom. Na kraju umešati čokoladne mrvice(držati ih u frižideru do upotrebe).
5. Koru namazati polovinom fila,preko toga poredjati očišćene banane i sve prekriti preostalim filom. Tortu poklopiti drugom korom i ostaviti u frižider da se stegne.
6. Umutiti slatku pavlaku ili šlag i dekorisati po želji.
Коментари
Постави коментар