Domaća čokolada

Sastojci:
   500gr šećera
   3 kašike kakaoa
   200ml slatke pavlake
   2 vanilin šećera
   100gr margarina
   350gr mleka u prahu

Priprema:

1. U šerpici kuvati margarin i slatku pavlaku oko 5minuta  na tihoj vatri. Kada se sastojci sasvim rastope i sjedine skloniti posudu sa šporeta, pa dodati šećer, vanilin šećer, mleko u prahu i kakao. Dobro sve promešati.

2. Pripremljenu smesu sipati u kalup(dim.20x20) oblozen papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom, pa ostaviti da se stegne.

3. Kada masa postane sasvim kompaktna i čvrsta oštrim nožem je iseći na kockice.

* Po želji, u smesu možete dodati komadiće keksa, ekspandiranu rižu, čokoladne mrvice ili lešnike.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Bela bajadera

Ledene kocke