Domaća čokolada
Sastojci:
500gr šećera
3 kašike kakaoa
200ml slatke pavlake
2 vanilin šećera
100gr margarina
350gr mleka u prahu
Priprema:
1. U šerpici kuvati margarin i slatku pavlaku oko 5minuta na tihoj vatri. Kada se sastojci sasvim rastope i sjedine skloniti posudu sa šporeta, pa dodati šećer, vanilin šećer, mleko u prahu i kakao. Dobro sve promešati.
2. Pripremljenu smesu sipati u kalup(dim.20x20) oblozen papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom, pa ostaviti da se stegne.
3. Kada masa postane sasvim kompaktna i čvrsta oštrim nožem je iseći na kockice.
* Po želji, u smesu možete dodati komadiće keksa, ekspandiranu rižu, čokoladne mrvice ili lešnike.

3 kašike kakaoa
200ml slatke pavlake
2 vanilin šećera
100gr margarina
350gr mleka u prahu
Priprema:
1. U šerpici kuvati margarin i slatku pavlaku oko 5minuta na tihoj vatri. Kada se sastojci sasvim rastope i sjedine skloniti posudu sa šporeta, pa dodati šećer, vanilin šećer, mleko u prahu i kakao. Dobro sve promešati.
2. Pripremljenu smesu sipati u kalup(dim.20x20) oblozen papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom, pa ostaviti da se stegne.
3. Kada masa postane sasvim kompaktna i čvrsta oštrim nožem je iseći na kockice.
* Po želji, u smesu možete dodati komadiće keksa, ekspandiranu rižu, čokoladne mrvice ili lešnike.
Коментари
Постави коментар