Pahuljica kolač

Sastojci:
   6 belanaca
   150gr smedjeg šećera
   150gr mlevenih oraha
   150gr kokosovog brašna
   1 prašak za pecivo

Za fil:
   6 žumanaca
   650ml mleka
   120gr smedjeg šećera
   60gr brašna
   60gr gustina
   150gr margarina

ZA PRELIV:
   150ml mleka

ZA DEKORACIJU:
   50gr kokosa

Priprema:

1. Mlevene orahe, kokosovo brašno i prašak za pecivo pomešati. Belanca umutiti u čvrst šam, a zatim, i dalje muteći, dodati smedji šećer. Polako, u umućena belanca umešati mešavinu od kokosa i oraha. Smesu sipati u tepsiju veličine 25x33cm obloženu papirom za pečenje. Koru peći na 180°C oko 20minuta(kada ivice blago porumene kora je gotova).

2. Za fil žumanca umutiti zajedno sa šećerom, brašnom, gustinom i malo mleka. Ostatak mlekaa staviti da provri pa u njega staviti umućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

3. Koru preliti sa malo mleka. Margarin penasto umutiti i sjediniti sa hladnim filom. fil naneti na koru,a zatim posuti kokos preko. Ostaviti da se stegne.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Bela bajadera

Domaća čokolada

Ledene kocke