Pahuljica kolač
Sastojci:
6 belanaca
150gr smedjeg šećera
150gr mlevenih oraha
150gr kokosovog brašna
1 prašak za pecivo
Za fil:
6 žumanaca
650ml mleka
120gr smedjeg šećera
60gr brašna
60gr gustina
150gr margarina
ZA PRELIV:
150ml mleka
ZA DEKORACIJU:
50gr kokosa
Priprema:
1. Mlevene orahe, kokosovo brašno i prašak za pecivo pomešati. Belanca umutiti u čvrst šam, a zatim, i dalje muteći, dodati smedji šećer. Polako, u umućena belanca umešati mešavinu od kokosa i oraha. Smesu sipati u tepsiju veličine 25x33cm obloženu papirom za pečenje. Koru peći na 180°C oko 20minuta(kada ivice blago porumene kora je gotova).
2. Za fil žumanca umutiti zajedno sa šećerom, brašnom, gustinom i malo mleka. Ostatak mlekaa staviti da provri pa u njega staviti umućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
3. Koru preliti sa malo mleka. Margarin penasto umutiti i sjediniti sa hladnim filom. fil naneti na koru,a zatim posuti kokos preko. Ostaviti da se stegne.
6 belanaca
150gr smedjeg šećera
150gr mlevenih oraha
150gr kokosovog brašna
1 prašak za pecivo

6 žumanaca
650ml mleka
120gr smedjeg šećera
60gr brašna
60gr gustina
150gr margarina
ZA PRELIV:
150ml mleka
ZA DEKORACIJU:
50gr kokosa
Priprema:
1. Mlevene orahe, kokosovo brašno i prašak za pecivo pomešati. Belanca umutiti u čvrst šam, a zatim, i dalje muteći, dodati smedji šećer. Polako, u umućena belanca umešati mešavinu od kokosa i oraha. Smesu sipati u tepsiju veličine 25x33cm obloženu papirom za pečenje. Koru peći na 180°C oko 20minuta(kada ivice blago porumene kora je gotova).
2. Za fil žumanca umutiti zajedno sa šećerom, brašnom, gustinom i malo mleka. Ostatak mlekaa staviti da provri pa u njega staviti umućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
3. Koru preliti sa malo mleka. Margarin penasto umutiti i sjediniti sa hladnim filom. fil naneti na koru,a zatim posuti kokos preko. Ostaviti da se stegne.
Коментари
Постави коментар