Ruske kape
Ruske kape
Sastojci:
4 jaja
5 kašika šećera
9 kašika mleka
9 kašika brašna
2 kašike kakaoa
pola praška za pecivo
Fil:
500ml mleka
250gr šećera
1 vanilin šećer
3 kašike brašna
250gr margarina
200gr kokosa
100gr čokolade
Priprema:
1. Umutiti jaja sa šećerom pa dodati mleko,zatim brašno i ulje,i na kraju prašak za pecivo i kakao. Umutiti koru i peći na 200°C oko 20-30minuta.
2. Od 500ml mleka odvojiti jednu čašu(oko 100ml) i umutiti sa 3 kašike brašna. Ostatak staviti da provri sa šećerom i vanilin šećerom,kada provri dodati umućeno brašno i kuvati dok se ne zgusne(kao puding). Kada se fil ohladi sastaviti sa umućenim margarinom.
3. Vaditi malom čašicom krugove, preseći na pola i filovati, potom umakati u kokos. Istopiti čokoladu i prekriti sve vidljive delove.
Коментари
Постави коментар