Ruske kape

                              Ruske kape


Sastojci:
  4 jaja
   5 kašika šećera
   9 kašika mleka
   10 kašika ulja
   9 kašika brašna
   2 kašike kakaoa
   pola praška za pecivo

Fil:
   500ml mleka
   250gr šećera
   1 vanilin šećer
   3 kašike brašna
   250gr margarina
   200gr kokosa
   100gr čokolade

Priprema:

1. Umutiti jaja sa šećerom pa dodati mleko,zatim brašno i ulje,i na kraju prašak za pecivo i kakao. Umutiti koru i peći na 200°C oko 20-30minuta.

2. Od 500ml mleka odvojiti jednu čašu(oko 100ml) i umutiti sa 3 kašike brašna. Ostatak staviti da provri sa šećerom i vanilin šećerom,kada provri dodati umućeno brašno i kuvati dok se ne zgusne(kao puding). Kada se fil ohladi sastaviti sa umućenim margarinom.

3. Vaditi malom čašicom krugove, preseći na pola i filovati, potom umakati u kokos. Istopiti čokoladu i prekriti sve vidljive delove.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Bela bajadera

Domaća čokolada

Ledene kocke