Beli Andjeo

Sastojci:
   1 pakovanje rozen kora
   2 pudinga od vanile
   1l mleka
   200gr bele čokolade
   250gr margarina
   200gr šećera u prahu
   200gr mleka u prahu
   500gr šlaga
   300ml kisele vode
   1 čaša pavlake
   5 kašika šećera
   2 kašike gustina
ZA UKRAŠAVANJE:
   200-300gr šlaga

1. Od 1l mleka odvojiti 100ml pa razmutiti puding, gustin i šećer. Ostalo staviti da se kuva. Kad mleko provri smanjiti temperaturu i kuvati puding. Skloniti sa vatre i dodati belu čokoladu da se sjedini. Ostaviti da se ohladi.

2. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i mlekom u prahu. Kad je dobro umućeno postepeno dodavati fil.

3. Umutiti šlag sa kiselom vodom i na kraju dodati pavlaku. Ako je mnogo čvrst šlag slobodno dodati još malo vode.

4. Filovati celo pakovanje kora.
kora, fil, šlag, kora, fil, šlag,...
Umutiti šlag i premazati sve vidljive delove.

* Tortu nafilovati dan ranije da bi se kore i fil lepo sjedinili.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Bela bajadera

Domaća čokolada

Ledene kocke