Beli Andjeo
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
2 pudinga od vanile
1l mleka
200gr bele čokolade
250gr margarina
200gr šećera u prahu
200gr mleka u prahu
500gr šlaga
300ml kisele vode
1 čaša pavlake
5 kašika šećera
2 kašike gustina
ZA UKRAŠAVANJE:
200-300gr šlaga
1. Od 1l mleka odvojiti 100ml pa razmutiti puding, gustin i šećer. Ostalo staviti da se kuva. Kad mleko provri smanjiti temperaturu i kuvati puding. Skloniti sa vatre i dodati belu čokoladu da se sjedini. Ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i mlekom u prahu. Kad je dobro umućeno postepeno dodavati fil.
3. Umutiti šlag sa kiselom vodom i na kraju dodati pavlaku. Ako je mnogo čvrst šlag slobodno dodati još malo vode.
4. Filovati celo pakovanje kora.
kora, fil, šlag, kora, fil, šlag,...
Umutiti šlag i premazati sve vidljive delove.
* Tortu nafilovati dan ranije da bi se kore i fil lepo sjedinili.
1 pakovanje rozen kora

1l mleka
200gr bele čokolade
250gr margarina
200gr šećera u prahu
200gr mleka u prahu
500gr šlaga
300ml kisele vode
1 čaša pavlake
5 kašika šećera
2 kašike gustina
ZA UKRAŠAVANJE:
200-300gr šlaga
1. Od 1l mleka odvojiti 100ml pa razmutiti puding, gustin i šećer. Ostalo staviti da se kuva. Kad mleko provri smanjiti temperaturu i kuvati puding. Skloniti sa vatre i dodati belu čokoladu da se sjedini. Ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i mlekom u prahu. Kad je dobro umućeno postepeno dodavati fil.
3. Umutiti šlag sa kiselom vodom i na kraju dodati pavlaku. Ako je mnogo čvrst šlag slobodno dodati još malo vode.
4. Filovati celo pakovanje kora.
kora, fil, šlag, kora, fil, šlag,...
Umutiti šlag i premazati sve vidljive delove.
* Tortu nafilovati dan ranije da bi se kore i fil lepo sjedinili.
Коментари
Постави коментар